Geneza 15 – Imaginatia Cosmica

404 Responses to Geneza 15 – Imaginatia Cosmica

  1. @Sertorius,
    http://www.oxigen2.net/2011/01/anno-domini-11-pastori-mioritici/comment-page-2/#comment-9903

    E foarte greu pentru dumneavoastra, domnule Enache? Sau e metafizica teologica cu singularitati? Sunteti asteptat cu raspunsuri. Asteptam.

  2. study_nature says:

    Sertorius,

    „Barring” inseamna „excluding by exception” (vezi site-ul Merriam-Webster). Nu inteleg cum interpretezi afirmatia „Minkowski space is still a good description in an infinitesimally small region surrounding any point” ca incluzand si singularitatile daca specifica in paranteza „barring gravitational singularities”. In fine, poate ma voi mai documenta despre subiect.

    Așadar, în oricare dintre cele două variante de răspuns – fie că universul închis nu are masă, fie că întrebarea despre masa unui univers închis nu are răspuns -, teza mea primește sprijin. Îți reamintesc că preopinentul meu susținuse că masa unei singularități este finită și determinabilă.

    E adevarat, n-am urmarit de la inceput schimbul de replici, dar nu mi s-a parut niciodata ca tu ai sustine si altceva in afara de afirmatia ca singularitatea nu are masa. Element pe care am vazut ca-l aduceai in sprijinul „Nimicului metafizic, demonstrat stiintific”. Daca masa singularitatii ca univers inchis nu are raspuns, asta nu iti sustine teza.

    N-am sesizat ca Poli ar sustine faptul ca masa singularitatii este determinabila, ci doar ca are masa.

    In timpul pe care il dedic pt O2 incerc sa citesc cu atentie. Dar opiniile aduse in dezbaterea pe acest subiect nu au fost intotdeauna clare si au si o anumita dinamica. Plus ca nu sunt din domeniile mele.

  3. Sertorius says:

    @Study,

    ”N-am sesizat ca Poli ar sustine faptul ca masa singularitatii este determinabila, ci doar ca are masa… dar nu mi s-a parut niciodata ca tu ai sustine si altceva in afara de afirmatia ca singularitatea nu are masa. Element pe care am vazut ca-l aduceai in sprijinul “Nimicului metafizic, demonstrat stiintific”. Daca masa singularitatii ca univers inchis nu are raspuns, asta nu iti sustine teza.”

    Măi, să fie! Nici tu nu vezi enormitatea?!
    Păi, poți avea masă în afara spațiului și timpului în Teoria Relativității?

  4. Pingback: Universalitatea Conştiinţei-Cristice

Lasă un răspuns:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.